www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

01 Marc - 27 April, 2020

 

Entry deadline:

08 December, 2019  

 

 

01 Marc - 27 April, 2020

 

Entry deadline:

08 December, 2019  

 

etnik Archív
2019. November FrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSa Actual program:
2020-02-24
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

WRITE US

Name:
E-mail:
Question:

Newsletter

Name:
E-mail address:
I subscribe for the following newsletters:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Modifying data unsubscription or resending activation:
RANDOM PICTURES

News - MEDIAWAVE Foundation

2018-04-12 20:59

Adyton "Esszék" kiadvány sajtóbemutatója


Grencsó István (fúvós hangszerek) és Dukay Barnabás (zongora, orgona) 2015 novemberétől tartó együttműködésének fontos állomásait tartalmazza a most megjelent Esszék című, 3 CD-t magában foglaló kiadvány. Különös, ismeretlen, jobbára járatlan zenei világba vezetik el a muzsikusok a nyitott, érzékeny és kalandokra kész hallgatót, amely valahol a jazzben gyökerező kísérletező szabadzene és a kortárszene egymással érintkező határterületein túl kezdődik. Egyedi jellemzője a három lemeznyi zenefolyamnak, hogy az első hangtól az utolsóig bármiféle előre rögzített szerkezet, vázlat nélküli valós idejű komponálásból, a zenészek közötti kifinomult interakcióból született meg. A darabok nagyon széles zenei skálát ölelnek át, a csendet alig megkarcoló rebbenésektől a himnikus dallamokon át az égzengésszerű free kitörésekig. Ha valamilyen műfaji megjelölést kellene adni, leginkább talán radikális, szabad, zen kamarazenének nevezhető, amit hallunk. (folytatás a részletekben)

 

 

Az első, Várakozás című CD stúdiófelvétel, ahol Grencsó Istvánhoz és Dukay Barnabáshoz Stevan Kovács Tickmayer, a vajdasági születésű, jelenleg Franciaországban élő és alkotó zeneszerző társult, aki billentyűs hangszereken (elektromos zongora, sampler, elektronika) játszik. A szokatlan összetételű trió (két billentyűs, egy fúvós) darabjainak alaphangulata meditatív, számos elágazással és meglepetéssel.

 

A Szertartászene élő felvétele a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc templomban készült, ahol Dukay Barnabás a templom orgonáján, Grencsó István pedig szoprán és tenor szaxofonon játszott. Minden bizonnyal páratlan az ezeken a hangszereken előadott ¾ órás improvizált zene.

 

A Két hallomás a BMC Opus Jazz Klubjában rendezett koncert felvétele, itt a Grencsó – Dukay páros Holló Auréllal, az arzenálnyi hangszert megszólaltató neves ütőssel egészült ki. A három művész ugyan először játszott együtt ebben a felállásban, a közönség mégis minden elemében összeillesztett, kiforrott, ugyanakkor sziporkázó zenét élvezhetett.

 

A kiadványt az Adyton Records és a Hunnia Records & Film Production jelentette meg Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával. A megálmodott forma és minőség megvalósítása nem lett volna lehetséges a számos közreműködő önzetlen segítsége és magánszemélyek pénzadományai nélkül.

 

 

A három lemezből egy rövid ízelítő a következő linken érhető el:

 

Ossza meg ismerőseivel:
SEARCH


      
MEMBERSHIPS
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

HUNGARIAN FESTIVAL ASSOCIATION
 

 

PARTNER OLDALAK

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Card payment service provider
Cards accepted