www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

 Két halasztás után a harmadik nekifutás! 

30. MEDIAWAVE

 

  

Kiscsősz, 2020. december 9-13.

 

A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

  

 Két halasztás után a harmadik nekifutás! 

30. MEDIAWAVE

 

  

Kiscsősz, 2020. december 9-13.

 

A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

etnik Archív
2019. június SzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2020.09.29.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ALAPÍTVÁNYI HÍREK

2008.04.27.

Magyar Fesztiválok Találkozója


A fesztiválok több szempont alapján történő minősítési besorolásáról, valamint a rendezvények finanszírozásáról tartottak kerekasztal beszélgetést a Magyar Fesztivál Szövetség tagjainak, valamint magyarországi rendezvények képviselőinek részvételével a Mediawave’2008 fesztiválon Győrben szombaton.

Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke kifejtette, tavaly szeptember óta az Oktatási és Kulturális Minisztérium valamint az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium fokozottan együttműködik a minősítési rendszer kidolgozásának érdekében. Azért, hogy a finanszírozás átláthatóbb legyen, több szempont szerint is osztályoznák a fesztiválokat - mondta Márta István, hozzátéve, hogy ennek a kezdeményezésnek a sorsa még bizonytalan.
A minősítési rendszert öt jellemző szerint alakították ki a Szövetség képviselői. A szempontok a fesztiválok tartalmát, minőségét, turisztikai minőségét, társadalmi hatását, marketinges felhasználását, valamint gazdasági hatását tartalmaznák.
Az elnök elmondta, a Szövetség és egyéb csúcsszervezetek a további egyeztetések érdekében létrehozzák a szféra szakmai szervezeteinek konzorciumát. Márta István szerint továbbra is kérdés, hogy történik-e valami olyan változás a fesztiválok átláthatóságában és tervezhetőségében, ami felszámolja a jelenlegi káoszt.
A résztvevők szerint a minősítés nem oldja meg végleg a fesztiválok finanszírozási problémáját, hiszen a forrásként szolgáló pénz így is kevés, de ha a döntéshozók figyelembe vennék a pályázati döntéseknél az egységes rendszert, a rendelkezésre álló összeg méltó módon, szakmai szempontok figyelembevételével lenne elosztva.
Márta István szerint a fesztiválok előzetes tervezhetőségéhez a rendezvények költségvetésének egy kisebb részére lenne csak szükség állami forrásból. Azonban az utóbbi években gyakran ennek megszerzésére sincs remény, ráadásul a szétosztható támogatás összege a tapasztalatok szerint évről-évre csökken.
A beszélgetésen kitértek arra, hogy bár a Nemzeti Kulturális Alapnál, amely a legfőbb támogatási forrást jelenti a kulturális szférában, sem a pályázati kiírások, sem a döntések nem születnek meg időben. A kultúratámogatásban a második legnagyobb forrást, a miniszteri keretet szintén átláthatatlan rendszerben osztják szét – fogalmazták meg a résztvevők.
Sarkadi Tünde, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) turisztikai képviselője szerint a tárca elképzelése szerint a jövőben egy adott év első negyedévében születik majd döntés a következő évi fesztiválok pályázatairól. Ez a célkitűzés összecseng a fesztiválszervezők álláspontjával – ha valóban megvalósulna. Sarkadi Tünde hangsúlyozta, középtávú kötelezettségvállalást is terveznek több jelentős fesztivállal kapcsolatban. A képviselő biztosította a szervezőket, hogy a konzorcium létrejötte biztosan javítani fog a jelenlegi helyzeten, és a szakmai szervezetek összefogása jótékony hatással lesz a fesztivál-lobbira.
Magyarországon évente mintegy 3500 fesztivált, vagy magát annak nevező rendezvényt tartanak. Ha a minősítést sikerül bevezetni, mindegyik rendezvény a „helyére” kerülhetne – fejtették ki a beszélgetés résztvevői.


Mediawave Sajtóiroda

A ’Wave Távirati Iroda (’WTI) jelentése

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák