www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

 

 

 "RAVAZDI PARASZTSZALON"

2022 VÉGI PROGRAMJAIBÓL

 

november 23. (szerda)

"Közösség- és fesztiválszervezők"-sorozat

HENICS TAMÁS

 (Ladikos Fesztivál,

fotográfus, népzenész, virológus kutató)

*

ovember 30. (szerda)
"Közösség- és fesztiválszervezők"-sorozat

SÜLYI PÉTER

(Hérétország Köztivál, Omega szövegírója)

*

december 7. (szerda)
„Győrből elszármazott muzsikusok”-sorozat
KÉZDY LUCA

(kortárs jazz hegedűs)

*

december 14. (szerda)
„A magyar improvizatív zene egyéniségei"-sorozat
DRESCH MIHÁLY & TÓTH VIKTOR

 (az egyik szaxofonos beszélget a másikkal)

*

december 21. (szerda)
"Közösség- és fesztiválszervezők" sorozat

FÉLÚTON

beszélgetés Deésy Gábor "Kacsá"-val

a Cifra Műhelyről és a népi indíttatásról

+

ŐRHEGYI MEDIAWAVE KARÁCSONY

különleges karácsonyi sütik kóstolója

 

 

  

 

 

 "RAVAZDI PARASZTSZALON"

2022 VÉGI PROGRAMJAIBÓL

 

november 23. (szerda)

"Közösség- és fesztiválszervezők"-sorozat

HENICS TAMÁS

 (Ladikos Fesztivál,

fotográfus, népzenész, virológus kutató)

*

ovember 30. (szerda)
"Közösség- és fesztiválszervezők"-sorozat

SÜLYI PÉTER

(Hérétország Köztivál, Omega szövegírója)

*

december 7. (szerda)
„Győrből elszármazott muzsikusok”-sorozat
KÉZDY LUCA

(kortárs jazz hegedűs)

*

december 14. (szerda)
„A magyar improvizatív zene egyéniségei"-sorozat
DRESCH MIHÁLY & TÓTH VIKTOR

 (az egyik szaxofonos beszélget a másikkal)

*

december 21. (szerda)
"Közösség- és fesztiválszervezők" sorozat

FÉLÚTON

beszélgetés Deésy Gábor "Kacsá"-val

a Cifra Műhelyről és a népi indíttatásról

+

ŐRHEGYI MEDIAWAVE KARÁCSONY

különleges karácsonyi sütik kóstolója

 

 

etnik Archív
2022. november KSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSz Aktuális program:
2022.11.28.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ALAPÍTVÁNYI HÍREK

2016.05.18. 13:36

"... MINTHA EGY IDŐTLEN..., SZERETETTELJES DIMENZIÓBAN LENNÉK..." - Gózon Éva (közösségi programgazda) véleménye (videó is)


Nyikos Péter fotóival

Szia Jenő! Kissé megkésve, de végül most van érkezésem összegezni mit is éltem át a Mediawaven. A közösségi produkció, Álomzugban a Forgó előadása, ami egy kalotaszegi mesébe szőtt koncert volt, erre az alkalomra született Makhult Gabi képein keresztül, Tóth Kriszta és a Forgó előadásában. Ez az előadás a Mediawaven debütált és szeretnénk tovább éltetni ezt a közös találkozást. Úgy érzem beteljesítette a célját, mind a rakjuk össze amink van részt tekintve, új élmény és kihívás volt számunkra egy bábszínésznővel összedolgozni az épp aktuális Forgó számokat bele csempészve a mesébe, mind a közönség bevonását tekintve. Érkezett olyan vissza jelzés koncert után, hogy nem hitte el valaki, hogy képesek voltunk megénekeltetni, azt mondta sosem szokott énekelni, de itt teli torokból énekelt, mikor János a főhős az emberek segítségét kérte a mese egy adott pontján, hogy elérje célját. ☺

(A vélemény folytatása és videó a részletekben.)

 

A szervező csapattal maradéktalanul együtt tudtam működni, néha több szálon futott a dolog, pl. a promo anyagot már valakivel le leveleztük, összeraktuk és kijavítottuk, mikor más valaki küldött egy mailt, s benne egy általa összeállított promó anyagot a honlapra, ez hamar megoldódott, mert kicserélték a javított verzióra.

 

 

 


Némi bizonytalansággal töltött el bennünket, mikor a koncert előtti héten kaptunk egy mailt, benne az említett anyagi nehézségekről, hogy nem biztos hogy kitudjátok fizetni az előre egyeztetett összeget, plusz a a lejutáshoz szükséges 20.000Ft sem biztos, hogy meglesz, ebben a pillanatban bizonytalanná vált, hogy egyáltalán lemegyünk e, de mivel sok energia volt már ebben az előadásban és kifejezetten erre az alkalomra készült, s a szükséges utiköltség is végül összejött, így mindenki beleegyezett, hogy menjünk és keltsük életre az előadást.

 

A 3. kérdésedre válaszolva kifejezetten cél volt, hogy ezeket a határokat valamelyest próbáljuk újra értelmezni az előadó és közönség közt, már az előkészületek igyekeztek erről szólni magunk közt, ennek fényében született az egész ötlet. Idő hiányában nem lett oly mértékben interaktív az előadás ahogy szerettem volna eredetileg, de a Mediawaven megvalósult a közönség bevonása, amikor is én úgy éreztem mivel kb. mindenki énekelt a teremben nagy hangerővel, bízom benne, s a vissza jelzések is azt igazolják, hogy az előadás ezen pontján részévé vált a "közönség" az előadásnak és itt leomlott köztünk egy fal, amiben úgy érzem közönség és előadó eggyé vált.

 

 

ÁLOMZÚGBAN A FORGÓ (videórészlet)

 

Történetek:

 

Emberek kikkel a Mediawavenek köszönhetően találkoztam.

 

A kalotaszegi mesébe szőtt koncertünket követően, megismerkedtem Benkő Évával, egy Sepsiszentgyörgyi asszonnyal, Tóth Viktornak hála érte, aki meseterápiával foglalkozik és egy napon keresztül igen elmélyültünk ennek a nagyon izgalmas témának a szimbolika rendszerében, ami a zenében ugyanígy fellelhető és nagyon izgalmas volt együtt keresni, megtalálni a közös pontokat, ami újabb kapukat nyitógatott mindkettőnkben.

 

Tóth Viktor


Ezt követően, ismét Tóth Viktornak hála, megismertem Hamid Draket, aki egy csodálatos tanító lélek....egy külföldi zenész oda jött hozzá, ki Magyarországon él és elkezdett panaszkodni neki arról, hogy a magyar zenészek mennyire mereven ragaszkodnak a saját népzenéjükhöz és nem lehet őket kibillenteni ebből, mire Hamid végtelen nyugalommal és alázattal, csendes mosollyal a szája szélén azt mondta neki, ez így van a legnagyobb rendben, nekik ez a gyökerük, ez szép, csodálatos, hogy ragaszkodnak a gyökereikhez, te jöttél ide vendégségbe, tanulj tőlük, próbálj meg te kapcsolódni hozzájuk...


Számomra ez akkor tanítás volt bármivel kapcsolatban, hogy örök hála ezért a gondolatért.

 

Hamid Drake

 

Másik kedves emlék, talán 3. napon lehetett mikor is kisütött végre a nap, s úgy éreztem épp itt az ideje, s igen jól esne egy tusolás. Nagy örömömre egymagam nyugalmában ért végül a tusoló, s meglepetésemre meleg víz is volt, tiszta eufória kellős közepén, egyszer csak betoppan egy kedves nő, aki sürög-forog, igyekszik némi sminkkel élénkíteni egyébként is gyönyörű arcát, majd közli velem, mennyire csodálatos dolog, mikor gyermekáldás érkezik az ember életébe, elmeséli sose volt egy kifejezetten anyuka típus és rábízta az égiekre, hogy majd érkezik a gyermek mikor érkeznie kell, s elmondta, hogy élete legnagyobb csodája, hogy gyermeke született és egy angyal érkezett a kicsi családjukba, akinek a keresztelője félórán belül kezdődik a Duna parton. Ez eléggé nem mindennapi felvezető volt, ahhoz hogy semmi pénzért ki ne hagyjam.

 

a keresztelő


Kicsit szürreális, de annál szebb élményben volt részem, azt éreztem minden és mindenki rokon, ahogy az andalúz férfiak énekkel kísérték le a csöpp gyermeket a partra, majd a Csángálló zenekar koronázta meg mindezt muzsikájával, s öröm táncba torkollott az egész beavatódás.


Ettől a pillanattól kezdve, de mondhatni az egész Mediawaven töltött pár napom így folyt egyik meghatározó élményből a másikba, értékesebbnél értékesebb emberek megismerésével.


A kor nem számított, olyan volt, mintha egy időtlen, kortalan nagyon értékes, szeretetteljes dimenzióban lennék, ahol a cél egymás éltetése, felemelése, elfogadása, befogadása, megölelése, eggyé olvadása, töltése. Ott létem alatt végig azt éreztem, mindnyájan a Medawave nagy család részei vagyunk.

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2022.11.13. 09:08

MEDITERRÁN VILÁGNAP

November28-án 25 országban

36 koncert. Magyarországi

nyertes a Mediawave.

Budapest, Fény utcai piac


19:00 Tariqa &

Simorág TánCirkusz

 

TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

 

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák