www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

 

 

 "RAVAZDI PARASZTSZALON"

2022 VÉGI PROGRAMJAIBÓL

 

november 23. (szerda)

"Közösség- és fesztiválszervezők"-sorozat

HENICS TAMÁS

 (Ladikos Fesztivál,

fotográfus, népzenész, virológus kutató)

*

ovember 30. (szerda)
"Közösség- és fesztiválszervezők"-sorozat

SÜLYI PÉTER

(Hérétország Köztivál, Omega szövegírója)

*

december 7. (szerda)
„Győrből elszármazott muzsikusok”-sorozat
KÉZDY LUCA

(kortárs jazz hegedűs)

*

december 14. (szerda)
„A magyar improvizatív zene egyéniségei"-sorozat
DRESCH MIHÁLY & TÓTH VIKTOR

 (az egyik szaxofonos beszélget a másikkal)

*

december 21. (szerda)
"Közösség- és fesztiválszervezők" sorozat

FÉLÚTON

beszélgetés Deésy Gábor "Kacsá"-val

a Cifra Műhelyről és a népi indíttatásról

+

ŐRHEGYI MEDIAWAVE KARÁCSONY

különleges karácsonyi sütik kóstolója

 

 

  

 

 

 "RAVAZDI PARASZTSZALON"

2022 VÉGI PROGRAMJAIBÓL

 

november 23. (szerda)

"Közösség- és fesztiválszervezők"-sorozat

HENICS TAMÁS

 (Ladikos Fesztivál,

fotográfus, népzenész, virológus kutató)

*

ovember 30. (szerda)
"Közösség- és fesztiválszervezők"-sorozat

SÜLYI PÉTER

(Hérétország Köztivál, Omega szövegírója)

*

december 7. (szerda)
„Győrből elszármazott muzsikusok”-sorozat
KÉZDY LUCA

(kortárs jazz hegedűs)

*

december 14. (szerda)
„A magyar improvizatív zene egyéniségei"-sorozat
DRESCH MIHÁLY & TÓTH VIKTOR

 (az egyik szaxofonos beszélget a másikkal)

*

december 21. (szerda)
"Közösség- és fesztiválszervezők" sorozat

FÉLÚTON

beszélgetés Deésy Gábor "Kacsá"-val

a Cifra Műhelyről és a népi indíttatásról

+

ŐRHEGYI MEDIAWAVE KARÁCSONY

különleges karácsonyi sütik kóstolója

 

 

etnik Archív
2022. december CsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSz Aktuális program:
2022.12.05.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ALAPÍTVÁNYI HÍREK

2016.05.14. 15:43

AZ ARGENTÍN VŐLEGÉNY - Eduardo Bonapartian véleménye


A Buenos Airesben élő Edi, örmény és magyar szülők gyermeke. A Regős Néptáncegyüttes egyik vezetőjeként nemcsak táncolni tud, hanem meglehetősen jól beszél magyarul harmadik generációs magyarként. Amikor 2014-ben Sao Paulóban forgattunk filmet a dél-amerikai magyar néptáncmozgalomról - Macsétáscsárdás -, akkor ismerkedtünk meg. Majd idén folytatódott a barátkozás Buenos Airesben, majd az uruguayi néptánctáborban. Mikor láttam, hogy lángol a szerelem Mihályfy Kingával, dobtam be nekik, hogy mi lenne, ha az idei Mediawave-en lenne a lagzijuk. Először nem értették mit is kezdeményeztem, de pár hét múlva jelentkeztek, hogy nagy kedvük lenne hozzá. És innen már Edié a szó. (Olvasd a mellékletben.)

 

 

  

Völegény voltam! Megházasodtam. Táncoltam. Mulattam. Nem tudom ha ez sikeres volt, hiszen nem tudom melyik volt az elvárás a szervezök reszéröl. Én bizony mulattam, és egy Nagy álom megvalósult. Külföldön ill. nálunk ilyen jellegü néphagyományos lakodalmat szervezni lehetetlen. Volt zenekar, igazi jó magyaros mulatság, és teljesen  része voltam minden egyes percnek. Éreztem, hogy része lehettem ennek a közösségnek, mégha nemigen ismertek sokan elötte. Elég volt megmondani bárkinek, hogy argentínai magyar vagyok, (meg a völegény), és egyszerüen csupa szeretetet kaptam végig.

 

 
Mennyire tudtál együttműködni a szervezőcsapattal?
 

 

Az igazság az, hogy nem tudtam igazán milyen lesz a Fesztivál. Nehezen tudtam elképzelni, hogy mi szerepem lesz, és mégnehezebb elmagyarázni az embereknek, hogy miröl szol a Fesztivál ahova megyek. Most hogy átéltem, lehet, hogy jobban értem ennek az irányát.
 
 
Mennyire érzékelted, illetve tudtad átvenni aszervezők egyre hangsúlyosabb közösségi alapú szemléletét? Pl. azt, hogy nemegy megrendelést teljesítesz, hanem a magad tudását, produkcióját hozod be a"közösbe"? Szerinted milyen arányban érzékelték a jelenlévők (kerülöm a közönség szót), hogy cél az előadók és a nézők közti kapcsolatrendszerhelyretevése. Hogy ne a szolgáltatás érzése lengje körül a produkciót!
 
Nehezen tudtam azt a fogalmat átvenni az elején. Mivel, hogy megvoltam hívva, nagyon éreztem, hogy valamit meg kell teljesíteni. Amint teltek a percek  és órák, egyre jobban éreztem, hogy a lakodalom az enyém (ill. A miénk), és ezzel tisztult lassan elöttem, hogy mi volt a célja az egésznek. Nem éreztem egyszer sem a “kötelességet”, csak a szituació átélését, élvezetét. Magam voltam végig!
 
Tudsz egy-két konkrét történetet, esetet, hogymikor, miben és hol lehetett felfedezni a fogyasztás és szolgáltatás alapú rendezvényektől való szándékolt eltérés jegyeit. Pl. Silló Sanyi megfigyelte,percenként történt meg az erőd udvarán, hogy emberek ölelték meg egymást...
 
35 általunk meghívott vendégünk volt jelen. Ez azt jelentett 35-szoros ujra találkozást régi barátokkal és ismerösökkel., egy olyan körülményen, ami újdonságot jelentett a legtöbbnek. (Sokan szándékolnak vissza menni jövöre!). Nagyon éreztem, hogy a magyar ember tud még ismeretlenül ölelkezni, és közeledni. Ismertebb müvészek, “kevésbbé ismert emberekkel”, de mindenkép, egy horizontális kapcsolat jött létre mindenki közt. Mindenkivel lehetett szóba kerülni, mindenki kedves volt a másikkal, és ez egy nagyon értékes és ritka dolog, hiszen tapasztalataim Magyarországon belül, nem éppen ez… mindenesetre, a helység energiája, és az emberek mással való törödése, egyszerüen megközelitett mindenkit egymással. Mikor a példával, mikor a szükségletek miatt, a kiváncsiság miatt, a találkozás az megadódott természetes formán.

 

 
Volt -e olyan program/esemény, amire magadtól sose mentél volna el, de így,hogy belecsöppentél, mégis érdekesnek találtad? Vagy épp ellenkezőleg: nagyonfelidegesített?
 

 

Volt. Esetleg belecsöppentem olyan müsorokba, amire úgy mentem el mert ott voltak ismeröseim. Talán az elsö motiváció az volt, végülis mégis tudtam mulatni velük együtt abban a körülményen is!

 

 
 
 
Érezted, hogy része vagy a történéseknek/eseményeknek? Mik voltak ezek apillanatok? Ha nem volt ilyen, mi lehetett az oka?
 

 

100 %- ig. Benne voltam végig. Még az utolsó napi pakolásnak is részese lehettem, és ott éreztem, hogy ez egy kicsit az én rendezvényem is volt. Átéltem ennek sikerét és fáradtságát mintha végig ennek része lettem volna.

 
 
Nos a kérdések segítettek egy irányt megadnom az érzéseimröl és a sikerélmény érzéseimet megfogalmazzam. Megirnám szintén mi mindenben máskép képzelek egy eredményesebb rendezvény végett. Megvagyok szokva a rögtönzésre és ez engem nem zavart egyáltalán, söt! Váratlan és meglepö lett sok minden, ami nekem csak jó érzést okozott. Viszont épp ezért gondolom több ember részt vehetett volna a programokon ha híresztelve lett volna. Lehet hogy megvolt írva a programon. De talán jó lenne egy program vezetö aki azzal foglalkozna, hogy híresztelje, hogy mi minden lesz! Legalább, hogy hallják hangszorokon hogy mi lesz, lehet, hogy késöbb becsöppennek a programba mivel látják, hogy az emberek “oda mennek”, és persze a tömeg oda hivja a tömeget. Szerintem sokan lemaradtak olyan dolgokról amire szívesen mentek volna.  
 
 
Összejött több program egy helyszínen (pl a lakodalom kezdése a szinpadi elöadással, azt hiszem litván müsor). Ami miatt egymást összezavarta.
Szállás ügy egy megoldandó téma. Illetve az elözetes programon ill. A rendezvény Reklámozásba jó lenne elérhetö információ legyen, hiszen sokan nem mentek el Komáromig mert bizonytalan volt az. Hiányoltam az egész családok jelenlétét (gyerekeket). Illetve, a bohém müvészeti hangulat leginkább a fiatalságot hívja oda. A helység gyönyörü, egyedülálló!

 

 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2022.11.13. 09:08

MEDITERRÁN VILÁGNAP

November28-án 25 országban

36 koncert. Magyarországi

nyertes a Mediawave.

Budapest, Fény utcai piac


19:00 Tariqa &

Simorág TánCirkusz

 

TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

 

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák