www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

etnik Archív
2022. július PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2022.07.01.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ALAPÍTVÁNYI HÍREK

2016.05.08. 16:59

FIGYELEM! GRENCSÓ 60 ÓRIÁSFESTMÉNYÉNEK ÁRVEREZÉSE - Sándor József Péter Alkotász alkotása és véleménye


"Alkotász" az elmúlt 10 év során több szinten kollégánkká, együttműködő társunkká vált feleségével, Samu Eszterrel együtt. Fontos szerepe a díj szellemiségéhez illő "párhuzamos kulturáért" díjtárgyak kigondolása és elkészítése. Egyáltalán nem szokványos, ülhető, lovagolható gyermekjátékai mára már részei a Mediawave összhangulatának. Idei friss ötlete volt, hogy a rendezvény ideje alatt egy óriás festményt fest Grencsó István muzsikus, az együttlét meghatározó alapemberének 60 éves születésnapja alkalmából. Amelyet úgy időzített, hogy Grencsó koncertjére készült el és a festmény ezután az Ékes koncertterem hátteréül szolgált.

 

 

A festményt az alkotók kérésére elárverezzük. Kikiáltási ár: 50.000.-Ft, amely kb. az anyagköltséget fedi le. A befolyt összeget az alkotó a következő Együttlét költségeire ajánlja fel. A lenti kommentben lehet a liciteket megtenni május 31-ig. A részletekben olvasható Alkotász értékelő levele.

Szia Jenő!

 

 

A kérdésfeltevés már eleve szimpatikus. Szeretem azt, amikor megkérdezik, hogy mennyire vagyok elégedett, hogy éreztem magam.

 

Amikor hazajöttünk megbeszéltük Eszterrel (feleségem), hogy felemásra sikerült az idei dolog. A képfestéssel kapcsolatos tapasztalatom egyértelműen pozitív, de szerintem ez egy olyan program, amit lehet és érdemes is továbbfejleszteni. Úgy látom, az emberek szeretnek belelátni olyan folyamatokba, ami a számukra misztikus.

 

De mondok negatív tapasztalatot is. Imádom a próbákat nézni és az különösen izgalmas, amikor olyanok próbálnak együtt, akik esetleg akkor találkoztak először. De sajnos az volt a tapasztalatom, hogy ezek a próbák általában termekben, zárt ajtók mögött zajlottak. A folyosóról hallottam valamit, de nem láttam. Az udvari ablakból benéztem, de mivel az udvaron is voltak zajok, az ablak is zárva volt... nem hallottam semmit. Nem nyitottam be, mert nem akartam zavarni a próbát, de nekem is és sok más zene szerető színház szerető embernek is nagy élmény lenne egy ilyen próba megtapasztalása.

 

Jó lenne, ha lenne (több ponton) térkép, hogy az ember megtalálja az adott helyszínt és jó lenne, ha lenne olyan monitor, kivetítés, krétával kiírás... ahol az aktuális dolgokat láthatod, akár kikiáltó is lehet, lehessen rá számítani, legyen módszeres és követhető.

 

Bizonyos dolgokról inkább majd személyesen beszélek majd.

 

A saját munkámra visszatérve, nekem nagyon jó érzés volt az, amikor a festés után odajött valaki (én csak magyarul beszélek) és ő elkezdte magyarázni a saját nyelvén, hogy milyen jó volt látni ezt a nagy portré festést...

 

 

Ahhoz képest, hogy a filmek főszereplők a Mediawaven, nagyon kevés olyan felvételt lehet látni, ahol a próbákat az egész folyamat kialakulását lehet nyomon követni.

 

Számomra nagy élmény volt az egyszemélyes színház, szerintem az is egy jó dolog lehetne, ha kis kamara beszélgetéseket szerveződnének, én szívesen meghallgatnám a zenészeket, filmeseket.

 

Számomra a párhuzamos kultúra díjátadó azért nagyon fontos, mert lehetőségeket ad személyes kontaktusokra. A Mediawave-vel kapcsolatban az egyik legkedvesebb élmény számomra, amikor Szabados György a díj átvétele után odajött hozzám és elbeszélgetett velem. Szerintem hihetetlenül fontosak az ilyen találkozások.

 

Ami még eszembe jutott, a csoportkép készítése hatalmas ötlet! Remélem Ravazdon is lesz :)

 

Üdv:

Péter

 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák