www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

etnik Archív
2022. május VHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHK Aktuális program:
2022.05.16.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ALAPÍTVÁNYI HÍREK

2016.04.25. 10:50

Két nap múlva kezdünk, ilyen zenék lesznek!


Április 27-én, két nap múlva kezdődik a 26. Tartóshullám Mediawave Együttlét a Monostori Erődben, idén is rengeteg koncertre számíthatunk. Hamid Drake, Mike Parker Trio Theory, Assif Tsahar and Tatsuya Nakatani duó, Tudósok, Müller Péter Sziámi andFriends, efZámbó Happy Dead - pár fellépő a sok közül, lássuk a listát részletesen!

 


 

Hamid Drake utoljára három éve járt a Mediawave-en, akkor Tóth Viktorral és Hodek Dáviddal zúzott. Idén szólóban lép fel, és biztosan emlékezetes koncertet fog adni.

 

 

A Mike Parker Trio Theory két tagja, Mike Parker és Slawek Pezda már tavaly is fellépett a Mediawave-en a Nat Osborn Banddel, ők idén április 29-én jönnek zenélni az Erődbe. A tavalyi viszontagságaikról, melyek a helyszínt kettéosztó fal miatt érték őket, ebben az interjúban beszélt nekünk.

 Tavaly a fal miatt Kelet-Berlinbe kerültem! - interjú Mike Parkerral a Mike Parker Trio Theory-ból

 

Az Assif Tsahar and Tatsuya Nakatani duó 13 éve játszanak együtt, és ez idő alatt több albumot is kiadtak. Zenéjük teljesen illeszkedik a Mediawave fesztiválok jazz zenei felhozatalához, őrült zenei utazásban lehet részünk! A duó egyik tagja, Assif még Győrben járt a Mediawave-en, erről és sok más érdekességről is beszélt nekünk.

 


A Mediawave-nek különleges hangulata van - interjú Assif Tsaharral

 

 

Az idei év felfedezettje a Yegor Zabelov Trió Fehéroroszországból, ők a zenei alapja a Mediawave 2016-os szignáljának is. Posztmodern jazz, űrimpró - nehezen lehet behatárolni a zenét, amit játszanak, április 30-án már értük is érdemes jönni!

 

 

A Baltikumból idén több fellépő is érkezik. Az észt Puuluup zenekar két tagja magukat leginkább neozombiposztfolkként jellemzik, a skandináv eredetű hiiu kannel hangszer hangját kombinálják elektronikával - nehezen kategorizálható zenét alkotnak, az biztos. A litván Laiminguo duót két lánytestvér, Dorota és Agota alapította, hozzájuk csatlakozik Rytis szintén Litvániából, aki szitárral és más tradicionális indiai hangszerrel kíséri és erősíti a lányokat. Zenéjük párbeszéd a közönséggel, illeszkedve a Mediawave koncepciójához, az önszerveződő közösségi programok befogadásához.

 

 

A közösségi zenei programok felhívására több mint 40 pályázat érkezett, az együttlétezők több helyszínen, váratlan időben elkezdődő spontán koncertekre, zenélésekre is számíthatnak - a szervezők évek óta ezt a fajta fesztivált szeretnék megvalósítani, emiatt lett a Mediawave-ből Együttlét. Ilyen pályázat a Közösségi Akusztik Transz is, amely április 28-tól május 1-ig lesz a Mediawave-en. A projekt különböző helyszíneken, teljesen spontán, zenészek vagy zenélni vágyók között alakulhat ki, az éppen aktuális hangulatnak megfelelően. Ezeket a rögtönzött társulásokat a megvalósítók rögzíteni is akarják Bárki csatlakozhat, aki szeretne beszállni a zenélésbe.

 

 

A közösségi programok részeként “fellép” a Hangfürdő, amelynek április 30-i performanszát leinkább az ugyanazon a napon az A38 hajón fellépő Hurrá Torpedóhoz lehet hasonlítani. A többi közösségi programról itt lehet információt gyűjteni:

 


KATT a képre!

 

Idén is fellépnek a Mediawave-en a magyar underground jazz titánjai: Geröly Tamás, Grencsó István, Baló István, akik saját programmal, és fiatalok bevonásával is zenélnek. Geröly és Grencsó tavaly már adtak interjút, idén Baló István mesélt a régi Mediawave-es hangulatokról.

 A Mediawave mindig azok találkozóhelye volt, akik szabadon, félelem nélkül mertek gondolkodni - interjú Baló Istvánnal

 

A magyarok közül fellép a Tudósok zenekar, akik idén ünneplik fenállásuk 30. évfordulóját, Ferenczi György és a Rackajam, Müller Péter Sziámi andFriends, a Rutkai Bori Banda, valamint a győri Colombre Band. Kanadából érkezik a magyar származású Steve István Savanya, aki zenéjében a magyar népzenei elemeket ötvözi az észak-amerikai hagyományokkal, úgymint a blues, a country, vagy a karibi dallamok. Ő is mesélt nekünk, mielőtt elindult volna Európába!

 "Az énekelt versnek az emberi lélek önmegismerésére gyakorolt hatása érdekel leginkább" - interjú Steve István Savanyával

 

Összegzésként: idén is sokrétű, nem mindennapi programok várják a 26. Tartóshullám Mediawave Együttlétre érkezőket. Talán az idei téma, a Káosz és rend is szemlélteti majd a zenei felhozatalt: érdemes lesz mindig magunknál tartani a programfüzetet, hogy megtaláljuk a koncerteket!


A 26. Tartóshullám Mediawave Együttlét zenei programja, a fellépők listája és a napi programtábla ITT! 

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák