www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

2020. március 1- április 27.

 

fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 

 

fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 

2020. március 1- április 27.

 

fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 

 

fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 

etnik Archív
2019. július HKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSz Aktuális program:
2020.07.02.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ALAPÍTVÁNYI HÍREKRSS

« első ... 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 ... utolsó »
2008.10.13.

Salsa - Közép-Európai módra (Mango Molas) - videó


A populáris zene területén a pozsonyi Mango Molas együttes adta a MOVEAST Fesztivál legszínvonalasabb és leghangulatosabb koncertjét. Nehéz azt mondani szlovák mivoltuk miatt, hogy a csapat hitelesen adta elő e kubai eredetű zenei műfajt. De mégis a hitelesség a legjobb kifejezés játékukra. Nagyon-nagyon profi muzsikusok nyomták a nap zárásaként vérpezsditő tánczenét, vállaltan karakteres poszonyi tájszólásban, bár az "eredeti" kubai kongás, azért rendesen hozzátett a lüktetés fokozásához. Kattints ide!

 

 

2008.10.12.

"Megjött a szélvész" - Folk-Blues Workshop próba - videó


A Folk-Blues Műhely próbafolyamatába lestünk bele, amelybe épp "beesett" - extra vendégként - Novák Péter, napjaink zenész-műsorvezető sztárja.
A Folk-Blues Műhely - Ferenczi György vezetésével - a pécsi Blöff kávéház teraszán próbált három napig, nagy feltűnést keltve a járókelők körében. Az elnevezés igazából egy 2008 tavaszán, a MEDIAWAVE Fesztivál mosonmagyaróvári székhelyén elindult folyamatot takar, amelyben egyébként masszív erősítéssel játsszó muzsikusok akusztikus hangszereken és telejesen erősítés nélkül nyúlnak a tágan értelemezett blues alapú zenéhez. A blues szó jelen esetben inkább az jelenti, hogy ez az a közös alap, amelyből kiindulnak és esetenként nagyon messze jutnak, akár népzenei vagy saját szerzeményi alapok, versek közös átgyúrásával, saját - akusztikus - képükre formálásával. A csapatból többen is hoztak saját dalokat, Ferenczi György, Takács Eszter, de a legtöbbet a győri Colombre Band gitáros-énekes szerzője, Váray Laci.

 

Vezető: Ferenczy György – hegedű, ének, harmonika

Vendég: Novák Péter - ének
Takáts Eszter - ének, gitár, Csordás Veronika - ének, Varga József – ének, gitár, Váray László – ének, gitár, Deák Gábor – gitár, Apáti Ádám - basszusgitár, Pintér Zsolt – mandolin, ének, Kormos Levente – gitár, ének, Kovács Gábor – cayon

Kattints ide!

 

 

2008.10.12.

Blues pár nap alatt - Nemzetközi Blues Műhely zárókoncertje - videó


A felvételt a Nemzetközi Blues Műhely ("Passport Control" projekt) zárókoncertjét rögzíti. A műhelyben négy osztrák és négy magyar muzsikus próbál három napig Joe Fonda keze alatt.

Monika Alfhati - ének, Pápai Zsanett - ének, Michael Jandrisevits - gitár, Gunyhó Kolos - gitár, szájharmonika, Dankovszky Áron - gitár, Rácz Krisztián - gitár, Patrick Zmugg - basszusgitár, Emil Gross - dob

Tanár: Joe Fonda (USA) 

együttműködő partner: Limmitationes, Ausztria 

Kattints ide!

 

 

2008.10.11.

Egy pécsi hippi-díva - Takáts Eszter és a GumiZsuzsi - videó


Takáts Eszter pécsi énekesnő vall a városról, amelyben él és zenél, bemutatja új lemezét és közben elrugaszkodik a kép tőle, és betör a Bázira, koncertre, közösségi élményre. A Moveast helyi királynője bohém, szívet melengető és nem mellesleg remek énekesnő.

Kattints ide!

 

2008.10.11.

Jam session a Moveast jazznapon - videó


A Masina Jazz Csoport és a Fonda-Borbély-Bágyi trió koncertje után jazz, majd blues session kezdődött az előző koncertek zenészei és a Moveast Fesztivál alatt működő MEDIAWAVE zenei workshopok (blues, akusztikus blues, underground) muzsikusainak részvételével. A sort a Fonda trió és a "belészállt" Grencsó István kezdte, majd szép sorban jöttek a többiek is. A sessionok jellegzetes vonása, hogy néhány korlátait nem ismerő muzsikus le akarja "tolni" a színpadról a többieket. A MEDIAWAVE zenei workshopokban a fiatal muzsikusok arra is kapnak példákat, hogyan kezelék alázattal a másik muzsikus esetlegesen gyengébb vagy erősebb felkészültségét, ezért e session is többségében meglehetősen koncentráltan zajlott, figyelő és nem partizó közönség jelenlétében, ami nem kis dolog manapság...

Kattints ide!

 

2008.10.11.

A keleti határokon innen Fondával - Eastern Boundary Trió - videó


A zenekar időszakosan kvartett és trió formában működik, mikor Fonda (New York) Európában jár. Most is sikerrel elevenítették fel a régi egyűttjátszások emlékét, a közönség nagy élvezetére, a MOVEAST Fesztivál keretében. Fonda vezette a fesztivál keretében zajló - osztrák és magyar fiatal zenészekből álló - Nemzetközi Blues Workshop 3 napos munkáját is. Kattints ide!

 

2008.10.11.

Kőszegi munkások zenei egylete - Masina Jazz Csoport 25 év után ismét együtt - videó


2008 év augusztusában talált ismét egymásra a 25 évvel ezelőtt, a magyar jazz különleges színfoltját képviselő - országos ismertséget kivívó - kőszegi és szombathelyi illetőségű csapat. A Masina Jazz Csoport - alnévként - a TMK alkotóműhely nevet is használta/használja. Persze enyhe iróniával. Utalva egykori gyári munkás mivoltukra, hiszen kezdetben mindegyikük gép-és villanyszerelőként dolgozott a helyi üzemekben. Aztán a csapat egy része (Grencsó és Geröly) Pestre költözött és neves jazz muzsikusokká váltak. Grencsót az ország szuverén, egyedi utat járó muzsikusaként ismeri Európa, Geröly a Bartók Béla Konzervatórium dobtanára. Scheer otthon maradt családjával és blues zenekarokban nyomja. Mindez is jelzi a lehetőségbeli különbségeket a föváros és a vidék között. Menni vagy maradni? Ez itt a - nagy - kérdés minden magyar feltörekvő muzsikus számára!

Most Pécsen - MOVEAST Fesztivál klubjában - a régi-új Masina egyáltalán nem nosztalgiázott, hanem nyomta sajátos zenéjének mai változatát. És a fiatalok elsőre megdöbbenéstől lemerevedett arca kezdett egyre több mosollyal megtelni Grencsó kiszámíthatatlan hangügyi és tesmozgásai láttán. Hát igen, komolyan groteszk zene ez! Kell a mosoly az arcokra a ma elviseléséhez... Kattints ide!

 

2008.10.11.

Brit punk update - Clash City Rebels - videó


A Moveasten a Pécsi Zenekarok Napjával kezdődött a koncertfolyam, és keresve sem lehetett volna találni energikusabb produkciót, mint amilyen a Clash City Rebels fellépése volt. A brit punk rock történelem legmaradandóbb értékeket felmutató együttesének számai szép lassan mindenkit becsalogattak a tánctérre, és megadták az alaphangot egész estére. Kattints ide!

 

2008.10.09.

Blues a bluesban - "Passport Control" Nemzetközi Blues Műhely - videó


Szerda déltől beindult - a pécsi Bázis klubban - a neves amerikai basszer, Joe Fonda

(együttműködő partner: Limmitationes, Ausztria) vezetésével a MEDIAWAVE szervezésű Nemzetközi Blues Műhely ("Passport Control" projekt). Fonda egyébként első vonalas new yorki, avantgardista jazzmuzsikus, emiatt is izgalmas , hogy a jazz előzményének tekinthető blues műfajában tart kurzust.
A műhelyben négy osztrák és öt magyar muzsikus próbál három napig Fonda keze alatt. E videó a próbafolyamat elejét mutatja. A végeredmény pénteken este tekinthető meg a Bázisban. A videó megtekintésére kattints ide!

 

2008.10.09.

Fehérvár Zöld Pingvine - Penguin Sound System - videó


A pécsi Moveast fesztivál nyitónapján nehezen indult be a buli a Bázisban, de végül hajnali 1-től már a helyi fiatalok is belevetették magukat Dj Zöld szettjeinek világába, aki az állófogadás filmes hangulatképei után bossa, nu jazz és szving darabokat pakolt a kicsi, ámbár lelkes közönségnek. A film megtekintésére kattints ide!

 

« első ... 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 ... utolsó »
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák