www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

etnik Archív
2022. június SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2022.06.25.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ALAPÍTVÁNYI HÍREKRSS

« első ... 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 ... utolsó »
2014.01.22. 010:03

NEVEZZ A VAS-FILM FESZTIVÁLRA!


VAS-FILM” 10
Vas megyei Függetlenfilm Fesztivál

Táplánszentkereszt
2014. április 12-13.

Országos függetlenfilmes találkozó

A fesztiválra bárki nevezhet 2012. óta készült alkotással, a filmekkel kapcso-latban sem tematikai, sem műfaji megkötés nincs, azokat bármilyen formá-tumban, vetítésre alkalmas, megfelelő minőségben fogadjuk el. Időtartam max. 60 perc. A fesztiválon előválogatás után kerülnek be a filmek a ver-senyprogramba. A nevezők a pályázati feltételek elfogadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a fesztiválra beküldött alkotásuk a VAS-FILM – Vas megyei Füg-getlenfilm Fesztivál Archívumába kerüljön.

NEVEZÉSI DÍJ: 2.000,-Ft/film

Jelentkezési határidő: 2014. február 21.

Elérhetőségek:
Jókai Mór Művelődési Ház, Községi - Iskolai Könyvtár és Teleház
9761 Táplánszentkereszt, Fő út 4-6.
Tel.: 94/577-072
Meskó Krisztián +36/30/659-0275
taplankke@gmail.com

A jelentkezési lap mellékleteként kérjük elküldeni a nevezett filme(ke)t. Egynél több film nevezése ese-tén minden alkotáshoz külön lapot kell kitölteni.
A jelentkezési lap letölthető a www.vasfilm.hu és a www.taplanszentkereszt.hu oldalakról.

A rendezvény rendezője a Jókai Mór Művelődési Ház, Községi-Iskolai Könyvtár és Teleház, valamint a Táplánszentkereszt Kultúrájáért Közhasznú Egyesület.

A „VAS-FILM” fesztivál fenntartja a jogot, hogy propaganda anyagként nem kereskedelmi célokra felhasználja a film(ek) egészét a média különböző területein!
 

2013.12.30. 14:15

2013 VÉGÉIG 800 FILMNEVEZÉS ÉRKEZETT - JANUÁR 10 AZ UTOLSÓ HATÁRIDŐ


Még ugyan van egy nap, de az már jól látszik, hogy az év fordulójáig több mint 800 filmnevezés futott be a 2014-es MEDIAWAVE-re. A feldolgozás, megjelenítés átfutási ideje miatt nem látszanak az utolsók, de a rendszerben már bent vannak. Az előző évek gyakorlata alapján azonban feltételezhető, hogy az év első napjaiban nagy dömping lesz és zsákokkal hordják a különböző posta és gyorsfutárszolgálatok a filmeket. Feltételezhető, hogy január 10-ig, amikor automatikusan bezár az online nevezési rendszer, a tavalyit meghaladó (1300 film) nevezés érkezik meg hozzánk.

Az eddig beérkezett filmek előzsűrizése már megkezdődött és vélhetően - a még beérkező filmek mennyisége ugyan befolyásolhatja -, de február elejére várható eredmény. Mármint az, hogy ki és milyen filmprogramba került be, hol vetítjük a filmjét.

 

2013.12.09. 012:09

MUZSIKÁS 40 - KÖNYVBEMUTATÓ - Jávorszky Béla Szilárd könyve


Jávorszky Béla Szilárd: Muzsikás 40
Alapítványunkhoz is közelálló szerző - Jávorszky Béla Szilárd - könyvbemutatója 2013. december 14-én, 16 órakor lesz az Örkény Könyvesboltban (Szent István körút 26.).

Minden idők legismertebb magyar népzenei együttese, a magyar kultúra igazi nagykövete a Muzsikás együttes, már olvasható is! A legendás zenekarról 200 oldalas, fotóval gazdagon illusztrált, élményszerű visszaemlékezésekkel tarkított kötet jelent meg Jávorszky Béla Szilárd tollából, mely egyszerre hiánypótló kultúrtörténeti munka, szakkönyv és olvasmányos „sztori”. A kötethez tartozó DVD-mellékleten a Muzsikás együttes idén augusztusban a Sziget fesztivál világzenei nagyszínpadán adott jubileumi koncertjének egyórás kivonata látható. A kötet a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg, megvásárolható a könyvesboltokban. ki.

2013.12.05. 11:10

ÚTON - Várjuk a nevezéseket a MEDIAWAVE2014 kiemelt tematikájába


Megszültett a 2014-es MEDIAWAVE témája ÚTON címmel, mely az Együttlét szellemisége mellett a filmes program kínálatát is erősíteni szándékozik. Kicsit máshogy, új rendszerrel, haladó szemlélettel, egy kis időre online eseménnyé bővítve az erődbéli együttlétet.

 

Várunk minden olyan filmet ebbe a kategóriába is 2014 január 10-ig (nevezési lap itt érhető el), amely valamilyen módon az „úton lenni” állapotát mutatja be. Legyen szó fizikális vagy szellemi útról, szabad akaratból vagy kényszer hatására, időszakosan vagy állandóan úton lévő egyénekről, közösségekről, népekről. Bevándorlás, kivándorlás, válaszút, útszél, keresztút, párhuzamos utak… Lehetnek ezek alkotói, vagy szellemi utak, ösvények. Különösen érdekesek számunkra, ha a megközelítések elkerülik a media-ipar szupersztrádáit, a filmpiac színes bulvárjait. 

Részletes nevezési feltételek a bővebben-re kattintva érhetők el.

2013.11.18. 013:08

ÖSSZEFOGÁS HAGYOMÁNYŐRZŐ MESTEREINKÉRT - jótékonysági koncert Mezei Ferenc 'Csángáló' megsegítésére


Kedves Barátaim!

Rendkívül fontos eseményre hívom fel a figyelmeteket.
Jótékonysági program lesz december 5-én a Hagyományok Házában és a Fonóban. Az alapgondolat abból adódott, hogy a nagy hírű szászcsávási brácsás, Mezei Ferenc 'Csángáló' betegsége miatt egyre nehezebben, egyre kevesebbet muzsikál. A gála az első alkalma lehet annak a jótékonysági mozgalomnak, amely a még élő, nagy tudású hagyományőrző mestereket segíti.
Kérlek, segítsetek közönséget szervezni, hiszen minden bevétel erre célra fordul! Küldjétek tovább a hírt saját ismerőseitek körében, különös tekintettel azokra, akiknek nem okoz nehézséget a belépők megvásárlása.

A jegyek az alábbi linkeken rendelhetők:

Hagyományok Háza koncert: http://www.jegy.hu/auditwiev.php?eid=242107&aid=5224&vid=86

Fonó: http://jegy.hu/arrivalorder.php?eid=242103&aid=259&vid=86

Kovács Norbert "Cimbi"

 

2013.11.15. 9:24

GoetheJazz az Opus Jazz Clubban - GRENCSÓ KOLLEKÍV TRÉNING & RUDI MAHALL (GER)


November 15, péntek, 21 óra - a MEDIAWAVE csapata rögzíti a koncertet és hamarosan megjelenik az archívumban!

Grencsó István - szaxofon, fuvola, Pozsár Máté - zongora, Benkő Róbert - nagybőgő, Miklós Szilveszter - dob Vendég: Rudi Mahall - klarinét

'A beavatott hallgatóknak a napnál is világosabb, hogy Grencsó István, a hazai avantgard jazz meghatározó alakja mostanság zenei pályájának egyik csúcsformáját mutatja.  A szélesebb közönség számára is ''hallgatóbarát'', letisztult szerzeményeiben, sodró játékában egy közel három és fél évtizedes elkötelezett munkának a zamatos gyümölcseit ízlelhetjük. Ebben az érlelési folyamatban három jelenlegi muzsikustársa ugyancsak kiveszi a részét, s a jó öreg harcostárs, Benkő Róbert melletti két fiatal, kiemelkedő zenész azt is biztosítja, hogy az egyensúly számos szinten létrejöjjön. Megkomponált és szabad, nyugodt és felkavaró, fülbemászó és atonális, gyönyörű és csúf, - mind szépen megférnek egymás mellett ebben a Kollektívában. Az együttes a bivalyerős friss anyaggal jelentkezik, sőt először elhangzó számokat is bemutatnak.' A fenti júniusi beharangozó lelkes szavaira aztán az Opus-os fellépés, ha lehet így mondani, rápakolt még egy lapáttal: a BMC lemezkiadói jazz-vonalából az egyik eddigi legjobb koncertet hallhatta a nagyérdemű. A mostani alkalommal mindezt megspékelve a hazai közönség számára már ismerős német vendégművésszel, Rudi Mahallal egészül ki a kvartett. Aki ott volt a 'világ legjobb jazz-basszusklarinétosának' is titulált Rudi Mahall valamelyik BMC-s fellépésén (Aki Takase Fats Waller Project, aztán Grencsó Open Collective), az nem egy könnyen felejti el a hórihorgas 'barkókirályt'. Fergeteges előadásához ráadásul olyan géppuska-ropogású táncos láb társul, hogy egy tvisztversenyen megirigyelnék. Az idén 47 éves Mahall a klasszikus zene vizeiről evezett át a kortárs zene és az improvizatív jazz területére, s manapság nem csupán a német színtéren, de nemzetközi viszonylatban is kimagasló elismerésnek örvend munkássága. Saját kvartettje mellett temérdek projektben vállal szerepet, lassan alig akad olyan élvonalbeli kortárs jazzmuzsikus, akivel nem játszott. www.grencso.hu

2013.11.07. 20:52

RITKA MAGYAR TÁNCHÁZ azaz egy újabb este népzenével Révkomáromban


2013. november 21-én csütörtökön 20:00 órai kezdettel Révkomáromban az Európa Udvarban ismét szabad a tánc! Helyszín: Borozó

Kötetlen zenés, táncos este, táncoktatás nélkül, akinek nincs kedve sem táncolni, sem énekelni, az csak igya a sörét és hallgassa a zenét!
Az este folyamán hagyományos falusi tánczene szól majd az erdélyi Mezőségről, Kalotaszegről és a Felvidékről!
Az est vendége a Pósfa Zenekar
21:00 koncert - Utána pedig minden a „Rendes program szerint, …a régiekből…!” fog menni...

Muzsikál a Ritka Magyar Folkband
KÖZREMŰKÖDIK: HORSA István – hegedű, ALT István - hegedű, HANUSZ Zoltán – kontra, SZITKAI Zsolt - kontra, LELKES Tibor – tangóharmonika, FARKAS Róbert – nagybőg, Mindenkit sok szeretettel várunk!
A Népzenetanoda még mindig nyitva áll a érdeklődők számára: www.nepzenetanoda.hu

 

2013.11.07. 20:10

MEDIAWAVE FILM-, ZENEI- ÉS BORBEMUTATÓ BUKARESTBEN


A november 10-17 között megrendezésre kerülő Magyar Filmhét keretében kiemelt helyet kapott a MEDIAWAVE. 10-én, vasárnap este Radu Igazság, MEDIAWAVE zsűritag, 20 éve Passport Control műhely tanár MEDIAWAVE-s hangulatofotóiból nyilik kiállítás a Magyar Intézetben. Másnap három napos MEDIAWAVE Zenei Műhely indul Both Miklós vezetésével, amelyet zárókoncert koronáz meg a Parasztmúzeum klubjában. 11-én Deésy Gábor (MEDIAWAVE) tart borkóstolót. 12-én Durst György mutatja be a Duna Műhely filmjeit, majd Hartyándi Jenő az idei MEDIAWAVE legjobb rövidfilmjeit. 13-án magyar rövidfilmválogatás lesz megtekinthető a MEDIAWAVE válogatásában.

A filmhét a román kulturális minisztérium és a Bukaresti Magyar Intézet közös szervezésében kerül megrendezésben hetedik alkalommal. A fesztivál teljes programja itt érhető el.

 

2013.11.07. 020:00

A CIFRA MŰHELY KIÁLLÍTÁSA DEBRECENBEN


A debreceni Tímárházban, X. Országos Ifjúsági Népi Kézműves pályázathoz kapcsolódó Vándorlegény Konferencia keretében, nyilik meg az egyesület vándorkiállíátsa, "Cifraszoba Mérából" címmel. A kiállítást november 8-án, 17 órakor Halász János kultúráért felelős államtitkár nyitja meg. Közreműködik a soproni Fajkusz zenekar és a Cifra Műhely néptáncosai, valamint mérai hagyományőrzők.

 

2013.11.07. 019:05

VARGA SINAI GIZELLA FESTMÉNYE A PÁRIZSI POMPIDOU KÖZPONTBAN


Régi - magyar származású, Iránba "szakadt" festőművész barátunktól, kiállítónktól, zsűriitagunktól kaptuk a következő hírt:

"Drága barátaim! 

Most nyílt egy kiállítás Párizsban, MODERNITES PLURIELLES 1905-1970 címmel, amely januárig tart nyitva. Az egész világból válogatták a műveket, pl. Indiából, Törökországból, Dél-Amerikából, a volt keleti blokk országaiból 

Iránból öt művész munkáját állítják ki, köztük az enyémet is, mint íráni festőét. Büszke vagyok, hogy valamelyest én is dicsőséget hoztam e a nagy kultúrájú nép festészete számára és egyben szülőhazámnak is büszekesége lehetek!

Kiállított képem az első korszakomból származik, amelyet 'Nyugatról keletre' (1967-1978) összefoglaló címmel szoktam megnevezni.

A kép címe: Birkafejfőző (Kallepaz) 100x150cm, mix technika, 1974

Minden jót kívánva, szeretettel

Gizella"

A festmény a mellékletben tekinthető meg.
http://www.gizellavargasinai.com/

« első ... 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 ... utolsó »
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák