www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

etnik Archív
2022. május VHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHK Aktuális program:
2022.05.16.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ALAPÍTVÁNYI HÍREKRSS

« első ... 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 ... utolsó »
2014.08.10. 21:41

Romkocsmák, receptért Kisharsányba jöjjetek! A kisharsányi Kovácsudvar nyüzsgéséről


Dudás Demeter beszámolója a MEDIAWAVE szervezte kisharsány Kovács udvarházról.

Pest, ahol bármi megtörténhet. Pest megér egy estet. Egész negyedek telve az ivókultúra helyszíneivel. Kicsit betört ablak itt, egy pár fémhulladékok ott, málló vakolat ízléses dizájnnal amott. Ezek a romkocsmák. Melyeknek hangulatáért a külföldi fiatalok elzarándokolnak a fővárosba. És bármennyire szeretem az ilyen helyeket, sokszor csak jó ott lenni, de nem mesélnek semmit. Sem magukról, sem (akár) Pestről, (akár) a pestiekről.

Ami azonban Kisharsányban található a Katlan idején, az mesél.

 

Bicskei Anikó fotója

2014.07.14. 22:24

CIFRA BEMUTATÓ ÉS FILMFORGATÁS A DÉL-AMERIKAI MAGYAROKRÓL


Július 17-én indul útnak a Cifra Műhely és a MEDIAWAVE csapata Brazíliába, Sao Paulo városába és környékére. Gondolhathánk, hogy ez egy VB utáni diszkont út, amikor a brazil nemzeti gyász közepette ingyenesen lehet látogatni a stadionokat és meccseket, de többről van szó. Most tartják a dél-amerikai magyar néptáncosok - évente ismétlődő - fesztiváljukat és szimpoziumukat. (Pl. tavaly pl. Buenos Airesben volt.) A rendezvény keretében bemutatkozik a Cifra Műhely, továbbá a MEDIAWAVE egy filmet kezd forgatni a dél-amerikai magyarok múltjáról és jelenéről. Van bőven magyar emlék. Pl. sok 1848-as tábornok és főtiszt vállat fő szerepet a nemzeti mozgalmak harcaiban, több esetben főparancsnokként. De a múltban kezdődő jelen fontos része a sao pauloi Bencés Apátság, ahol 3 90 év körüli magyar szerzetes is őrzi a múlt emlékeit. A apátság közvetlenül a pannonhalmi alá tartozik, a maga híres középiskolájával...

 

2014.07.14. 014:08

KEDVEZMÉNYEZ JELENTKEZÉS A MEDIAWAVE NYÁRI TÁBORBA - JÚLIUS 15.


Bár szépen gyűlnek a jelentkezők az Ördögkatlan Fesztivál alatt, Kisharsányban megrendezett MEDIAWAVE Nyári Művészeti Táborba, lásd itt a filmes, itt pedig a fotós résztvevőket tanárokat, de ezért figyelmeztetjük a lassú gondolkozású fiatalságot, hogy július 16 után 13eFt, helyett a tábor kezdetéig 20eFt a részvételi díj. Persze ha sok pénzed van, akkor nyugodtan légy lusta és link.

 

2014.07.13. 19:11

ESERNYŐS CSÁRDÁS - VÉGETÉRT A KISCSŐSZI PAJTAFESZTIVÁL


Kovács Norbert "Cimbi" barátom július másodikán ezt írta: "Mellékletben küldöm a X. Kiscsőszi Pajtafesztivál programtervezetét. Szeretettel, nyitott kapuval várunk mindenkit, aki úgy érzi, hogy itt a helye. Kérlek, a nagyvárosi "fesztivállátogató - sör-virsli" körnek ne továbbítsátok a mailt, mert a Falu kicsi." Ekkor tudatosult bennem, hogy előzetesen nem illik felhívni rá a köz figyelmét. Ezért csak utólagosan számolok be róla, hogy a többször neki-nekieredő eső ellenére, meglehetősen szép számmal összegyűltünk. Mondhatni éppen annyian voltunk, amennyien kellemes és ihletett körülmények közt, nem egymás lábát taposva, még jól tudják magukat érezni. Tudnak beszélgetni, koncerteket és táncprodukciókat élvezni, mulatni. Hogy milyen is ez a számomra mintaadó együttlét? Az nehezen tudnám szavakkal megfogalmazni, de szerencsére többször kézügyben volt a kamerám, amikor valamilyen különleges helyzet alakult ki. Néha sikerült rögzíteni a szavakkal megfogalmazhatatlant. "Esernyős csárdás" címet adtam a Dűvő zenekar zivatarmosta, spontán mulatságának (itt tekinthető meg). Aki nem volt ott, sajnálhatja!

 

2014.06.25. 10:22

FILMES VÉLEMÉNYEK A FÉNYÍRÓK FESZTIVÁLJÁRÓL - MEDIAWAVE 2014


A komáromi Monostori Erődben "rég" véget ért EGYÜTTLÉT kellemes emlékét idézik vissza a rendezvényen járt filmesek, szakmai vendég utóbbi időben befutott véleményei (lásd a bővebbenben).  Úgy tűnik elég mély élményt sikerült okoznunk ahhoz, hogy a halványuló emlékek közül néha előbukkanjon a FÉNYÍRÓK FESZTIVÁL-jának speciális hangulata. Jövőre ugyanitt folytatjuk! Immár 25. alkalommal!

 

Fotó: Nagy Péter

 

 

2014.06.21. 8:57

Hagyományőrző lovastúra


veol.hu
Nagy Imre beszámolója

A táncosok belovagoltak a faluba, megmutatták magukat, aztán az istállóban ellátták a paripákat, etették, itatták, csutakolták őket. Kora este a faluházban jóízűen megvacsoráztak, majd fergeteges műsort adtak a szépszámú nyárádi közönségnek. (Fotógalériai itt érhető el.)
Lehetne ez egy semleges hír a MEDIAWAVE hírfelületen, de mégsem az, mert Hartyándi Jenő főszervező - most dokumentumfilmes minőségben -, második éve kíséri a csapatot és rögzíti a történéseket. A tavalyi túráról készült film itt tekinthető meg. Továbbá a lovastúra szervezője - Kovács Norbert Cimbi (néptáncos, koreográfus, Kiscsőszi Pajtafesztivál szervező) - egyre aktívabb szerepet tölt be a MEDIAWAVE Fesztivál szervezésében.

 

2014.06.18. 20:49

Hagyomány és mobiltelefon kínaiul


BerényCafé - Kárpáti Márta beszámolója

Május utolsó napjaiban Várszegi Tibor ismét hosszú útra vállalkozott, ezúttal Kínában tett látogatást, melynek célja a két ország autentikus művészeteihez való kapcsolati út megtalálása volt. Csütörtökön a Főnix Fészek Műhelyházban, egy vetített képekkel prezentált élménybeszámoló keretében kicsit részesei lehettünk Kína kevéssé ismert, az utazó számára megannyi meglepetést és csodálatot tartogató világának.

 

2014.06.09. 018:08

KCUBAR & MEDIAWAVE Felvidéki Film, Fotó és Néprajzi Gyűjtő Tábor és Konferencia


KCUBAR & MEDIAWAVE

Felvidéki Film, Fotó és Néprajzi Gyűjtő Tábor és Konferencia

2014. június 30-július 5.

Mecenzéf, Bódva-völgye, Felvidék

Nem klasszikus értelemben vett népzenei és néptánc táborról van szó! Műhelyünk sokkal inkább azoknak a néprajzoksoknal, népzenészeknek, néptáncosoknak szól, akik még csak tervezik, de még nem vagy keveset gyakorolták az eredeti népi közegben való mozgást, eligazodást. A részletes kiírás és részvételi feltételek ide kattintva érhetők el!

 

2014.05.26. 9:39

MUZSIKUS VÉLEMÉNYEK - MEDIAWAVE 2014


Az idei MEDIAWAVE-en járt, valamelyik zenei műhelyben részt vett vagy egyszerűen csak koncertező muzsikusoktól is kaptunk véleményeket, visszajelzéseket, hogy milyen hangulatokat éltek át az EGYÜTTLÉT alatt. Egy csokorral ezekből a részletekben olvashatsz!

 

2014.05.25. 11:14

MEDIAWAVE DELEGÁCIÓ KELET-TIBETBE


Holnap indul Belső-Dél-Kínába, Yunnan tartomány és Tibet határvidékére, a Himalája keleti nyúlványai közé a MEDIAWAVE kultúrmissziója.  Nem az első útja az alapítvány munkatársainak e vidékre. A korábbi kapcsolatfelvételek eredményeként érkezett a 2013-as fesztiválra egy népes, nyolc fős muzsikusokból, kiállítókból, fafaragóból, filmesekből álló kínai és nási delegáció Lijiangból és környékéről. Ezen ősi teakaraván, és mai világörökség státuszt elnyert városban és környékén a tibeti rasszhoz tartozó nási nép él többségben. Akik jól megőrzött népi kultúrával és saját - hieroglifaszerű - képírással rendelkeznek. Az előző turné alkalmából készült filmek itt érhetők el!

A mostani túra egyik célja a régi lijiangi kapcsolatok megerősítése, valamint a környék másik ősi kereskedelmi központjának, Dalinak felfedezése és látogatás a Himajála magas hegyei közt élő yi és hui autonóm kisebbségi területre. Annak reményében, hogy a 25. MEDIAWAVE Együttlétre sikerül elhoznunk művészeti életük képviselőit. Itt látható pár turistacsalógató kép a területről.

 

 

« első ... 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 ... utolsó »
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák