www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

 

 

 "RAVAZDI PARASZTSZALON"

2022 VÉGI PROGRAMJAIBÓL

 

november 23. (szerda)

"Közösség- és fesztiválszervezők"-sorozat

HENICS TAMÁS

 (Ladikos Fesztivál,

fotográfus, népzenész, virológus kutató)

*

ovember 30. (szerda)
"Közösség- és fesztiválszervezők"-sorozat

SÜLYI PÉTER

(Hérétország Köztivál, Omega szövegírója)

*

december 7. (szerda)
„Győrből elszármazott muzsikusok”-sorozat
KÉZDY LUCA

(kortárs jazz hegedűs)

*

december 14. (szerda)
„A magyar improvizatív zene egyéniségei"-sorozat
DRESCH MIHÁLY & TÓTH VIKTOR

 (az egyik szaxofonos beszélget a másikkal)

*

december 21. (szerda)
"Közösség- és fesztiválszervezők" sorozat

FÉLÚTON

beszélgetés Deésy Gábor "Kacsá"-val

a Cifra Műhelyről és a népi indíttatásról

+

ŐRHEGYI MEDIAWAVE KARÁCSONY

különleges karácsonyi sütik kóstolója

 

 

  

 

 

 "RAVAZDI PARASZTSZALON"

2022 VÉGI PROGRAMJAIBÓL

 

november 23. (szerda)

"Közösség- és fesztiválszervezők"-sorozat

HENICS TAMÁS

 (Ladikos Fesztivál,

fotográfus, népzenész, virológus kutató)

*

ovember 30. (szerda)
"Közösség- és fesztiválszervezők"-sorozat

SÜLYI PÉTER

(Hérétország Köztivál, Omega szövegírója)

*

december 7. (szerda)
„Győrből elszármazott muzsikusok”-sorozat
KÉZDY LUCA

(kortárs jazz hegedűs)

*

december 14. (szerda)
„A magyar improvizatív zene egyéniségei"-sorozat
DRESCH MIHÁLY & TÓTH VIKTOR

 (az egyik szaxofonos beszélget a másikkal)

*

december 21. (szerda)
"Közösség- és fesztiválszervezők" sorozat

FÉLÚTON

beszélgetés Deésy Gábor "Kacsá"-val

a Cifra Műhelyről és a népi indíttatásról

+

ŐRHEGYI MEDIAWAVE KARÁCSONY

különleges karácsonyi sütik kóstolója

 

 

etnik Archív
2022. június SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2022.12.05.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ALAPÍTVÁNYI HÍREKRSS

« első ... 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 ... utolsó »
2014.12.02. 15:13

NEVEZZ AZ V. GYEREKSZEM FESZTIVÁLRA!


Gyerekszem Filmfesztivál legutóbb két évvel ezelőtt került megrendezésre, így épp ideje, hogy a szervezők ismét lehetőséget adjanak az egyre erősebb, és egyre kreatívabb gyerekmezőnynek, hogy újra összemérjék tudásukat a filmkészítés mezején. Nehéz időszakban van a kultúra, támogatás, pénzforrások híján, ezért üdítő alkalom gyerekek által készített, kis költségvetésű, fantáziadús alkotásokat látni a Gyerekszem Filmfesztivál repertoárjában. Ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy ebben az évben, ötödik alkalommal megrendezik a filmkészítő gyerekek magyarországi fesztiválját, melyre 2015. február 15-ig várják az ifjú alkotók munkáit. Részletek a mellékletben.

2014.11.01. 17:11

EMLÉKEZÉS A KÖZÜLÜNK ELTÁVOZOTTAKRA


Az elmúlt 24 év alatt dolgoztak, felléptek, zsűriztek nálunk olyanok, akiket már elszólított közülünk az Úr! Akik már a felhők szélén ülve örömködnek rajtunk vagy csóválják fejüket aktuális érdemünk szerint. Halottak napján emlékezzünk rájuk, koccintsunk az egészségükre, kis pálinkat a földre löttyentve és gyújtsunk gyertyát emlékezetük fényére. (Kattints ide, ha meg akarod tekinteni őket.)
Kevesen tudják, hogy a halottak napja hat hónapos ünneppárja az újjászületés és/vagy termékenység, a zöldelés és virágzás napja, azaz május 1. Tehát a MEDIAWAVE hagyományos időszaka. Most emlékezzünk a közülünk eltávozottakra és a 25. együttlétünkön se feledkezzünk el róluk, de a MEDIAWAVE újjászületéséről sem.

 

2014.10.20. 22:42

VARGA SINAI GIZELLA MAGAS MAGYAR ÁLLAMI KITÜNTETÉSE


A Teheránban élő magyar-iráni festőművésznőt, több szerepben is megismerhették a MEDIAWAVE látogatói.  Volt kiállítása, volt zsűritag és 2010-ben megkapta a MEDIAWAVE párhuzamos kultúráért díját. Először férjét, a perzsa filmrendezőt, Khosro Sinait ismertük meg, aki a 90-es évek közepén volt zsűritag nálunk. Aztán lányát Samirát, aki izgalmas keleti színházi darabjaival, performance-ival lepett meg többször bennünket.

Az 56-os forradalom évfordulója alkalmából Gizella átvette a Magyar Érdemrend Tiszti Keresztjét a magyar és perzsa kultúra közti művészeti közvtítő és alkotó tevékenységért. Gratulálunk neki.

 

 

2014.10.20. 022:09

Mit szólna 500 millió kínai az erdélyi népzenéhez? - videó


A MEDIAWAVE művészeti alapemberének számító Both Miklós a napokban kínai-magyar együttműködő muzsikálással lepte meg a magyar közönséget. A Magyarországra érkező négy muzsikussal a MEDIAWAVE 2011-es Belső-Dél-Kína-i, Kelet-Tibet-i turnéja során talált kapcsolatot Miki, majd a következő évben is visszament hozzájuk és tovább bővítette kapcsolatrendszerét. A fotón látható Jangjima, tibeti énekesnő, nem mellesleg buddhista szerzetes, aki második lett a kínai tehetségkutató versenyben. Rajta kívül még itt volt Wang Xiao, a belső-ázsiai származású énekes-gitáros, és a nási nemzetiségű Ho tesvérpár. A násik a tibetiek csángói.

 

 

VS beszámolója - Bartha Máté - Fillér Máté - Klementisz Réka és Orosz Csilla filmje

Mi a közös Both Miklós gitárművészben, a Chinese Idol 500 millió kínai által nézett sztárjában és a zenészben, aki lóháton járta be a Góbi sivatagot, majd Tibetben nyitott egy kocsmát? Felcserélhetők-e egymással az erdélyi és a kínai népzenei motívumok? A gitárprímásnak is nevezett Both Miklós sokak szerint a kapocs Bartók és Hendrix között - szerinte minden művész kötelessége, hogy néha kimozdítsa magát a komfortzónából, és új válaszokat találjon. Kínába ment, körbeutazta az országot, az ott szerzett tapasztalait pedig kínai vendégművészekkel mutatta be október 16-án a Millenárison. (videó a "bővebbenben")

2014.10.20. 9:44

SZABADOS GYÖRGY EMLÉKNAP: Az események titkos története - videó (is)


Tisztelgés Szabados György zeneszerző, zongoraművész emléke és az 1956-os forradalom előtt
Halála után három évvel Szabados Györgyre, a magyar improvizatív jazz legkimagaslóbb alakjára emlékeznek zenésztársai, tisztelői Budapesten. Az események titkos története című művét mutatják be, amely Szabados György saját szövege alapján született, s az 1956-os forradalom eltiprásának történetét mondja el. A mű nagyon nyíltan beszél 1956 eseményeiről, s nagyon drámaian és erőteljesen fogalmazza meg szerzője gondolatait és érzelmeit a forradalommal és az elnyomással szemben, ezért keletkezése idején, 1983-ban nem lehetett bemutatni eredeti formájában. „A szöveg magánhangzóinak rendjét átkomponáltam, így új, úgynevezett metanyelv született, amely titkon elmesélte a valóságot és a forradalom dicsőségét“ – mondta darabjáról Szabados György. (Medgyesi Gabriella portréfilmje itt érhető el.)

 

2014.10.06. 12:46

MEDIAWAVE Szuvenír - Pályázat


 A MEDIAWAVE Alapítvány pályázatot hirdet MEDIAWAVE Szuvenír címmel, ajándéktárgyak, kiegészítők, kegytárgyak tervezésére, kivitelezésére

2015. ápr.28.-máj 2. között, a komáromi Monostori Erődben, 25. alkalommal rendezzük meg a MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Együttlétet (korábban Fesztivál).
Ez alkalomból keressük azokat a kézműveseket, képző-, ipar- és hobbi művészeket, akik az emblematikus Mediawave csóka vagy egyéb használt jelképünk, motívumunk felhasználásával ajándéktárgyakat, kiegészítőket, kegytárgyakat terveznek és gyártanak számunkra és a látogatók számára.
A rendezvény életében volt már példa hasonlóra
pl.: mediawave pléh bögre, kavicsba karcolt mediawave csókás lánc stb.
Minden technikára és ötletre nyitottak vagyunk. Szeretjük a hagyományőrzést, a népi technikák újragondolását, az újrahasznosított termékeket, a kreativitást, a szellemességet.

2014.09.16. 13:18

ART AS A MEDIUM - három nap a sokszínűség jegyében


Szeptember 18-20. között „Art as a Medium” címmel háromnapos fesztivált szerveznek Budapesten a kultúrák közötti párbeszédet népszerűsítő, nemzetközi civil hálózatként működő Anna Lindh Alapítvány magyarországi tagszervezetei, amelyenk filmekkel és koncertekkel a MEDIAWAVE Alapítvány is képviselteti magát. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban megrendezésre kerülő ingyenes programsorozat kiállításokkal, kreatív foglalkozásokkal, filmvetítésekkel, szakmai konferenciával, zenei programokkal és ételkóstolókkal várja a látogatókat.

Teljes program ide kattintva érhető el! 

 

2014.08.31. 14:50

MEDIAWAVE NYERTESEK AZ ORSZÁGOS DIÁKFILMSZEMLÉN


Ma osztották ki az augusztus 28-31 közt, budapesti Aranytíz Kultúrházban megvalósult az országos diákfilm verseny díjait. A díjazottak közt több olyan fiatal is található, akik különböző MEDIAWAVE filmkurzusok, filmtáborok keretében készítették alkotásaikat.

 

 

A középiskolás kategória alkotói díját nyerte: Szelestey Bianka (Veszprém): VISSZAUTASÍTHATATLAN AJÁNLAT és Dömötör Balázs (Tárnok): SZEMBEN MAGAMMAL. Mindkét film a MEDIAWAVE kisharsányi Nyári Filmtáborában készült, amely tábor megvalósulását a Nemzeti FIlmalap támogatta. A zsűri díját: Sárosi Csaba (Pannonhalma/Erdély): LIFT, illetve "a legjobb kísérleti film" díját Csiky Miklós (Pannonhalma/Budapest): VISSZAFELÉ című filmje nyerte. Mindkét film a TÁMOP támogatásával, a MEDIAWAVE által megvalósított pannonhalmi bencés filmkurzus keretében készült.

A fiatal filmes kategória alkotó díját Murányi-Matza Teréz (Nagyvárad): ZÚZ és SMARTLOVE, Koblinger Ádám (Budapest): TÁVOLSÁGOK, Dömötör Bence (Budapest): KERÉKPÁR és FÉNYORSZÁG című filmje nyerte el. Amelyek többségében a Nemzeti Filmalap támogatta MEDIAWAVE Nyári Filmtáborban készültek, kivéve a KERÉKPÁR című filmet, ami a MEDIAWAVE Fesztivál alatt filmkurzus keretében készült. A filmek a címre kattintva megtekinthetők!

105 benevezett filmet neves szakemberekből ál zsűri értékelte (Matkócsik András: operatőr-rendező, Medgyesi Gabriella: szerkesztő-rendező, Nyakó Júlia: színművész, Szita Miklós: Balázs Béla díjas producer, Kovács Gábor újságíró). A három kategóriában (általános iskolás, középiskolás, fiatal filmes) kiosztot 26 díjból a MEDIAWAVE neveltjei 9-et hoztak el. Úgy érezzük, ez elég jó arány. Van értelme és hatékonysága filmes oktató tevékenységünknek.

 

 

 

2014.08.10. 21:41

Romkocsmák, receptért Kisharsányba jöjjetek! A kisharsányi Kovácsudvar nyüzsgéséről


Dudás Demeter beszámolója a MEDIAWAVE szervezte kisharsány Kovács udvarházról.

Pest, ahol bármi megtörténhet. Pest megér egy estet. Egész negyedek telve az ivókultúra helyszíneivel. Kicsit betört ablak itt, egy pár fémhulladékok ott, málló vakolat ízléses dizájnnal amott. Ezek a romkocsmák. Melyeknek hangulatáért a külföldi fiatalok elzarándokolnak a fővárosba. És bármennyire szeretem az ilyen helyeket, sokszor csak jó ott lenni, de nem mesélnek semmit. Sem magukról, sem (akár) Pestről, (akár) a pestiekről.

Ami azonban Kisharsányban található a Katlan idején, az mesél.

 

Bicskei Anikó fotója

2014.07.14. 22:24

CIFRA BEMUTATÓ ÉS FILMFORGATÁS A DÉL-AMERIKAI MAGYAROKRÓL


Július 17-én indul útnak a Cifra Műhely és a MEDIAWAVE csapata Brazíliába, Sao Paulo városába és környékére. Gondolhathánk, hogy ez egy VB utáni diszkont út, amikor a brazil nemzeti gyász közepette ingyenesen lehet látogatni a stadionokat és meccseket, de többről van szó. Most tartják a dél-amerikai magyar néptáncosok - évente ismétlődő - fesztiváljukat és szimpoziumukat. (Pl. tavaly pl. Buenos Airesben volt.) A rendezvény keretében bemutatkozik a Cifra Műhely, továbbá a MEDIAWAVE egy filmet kezd forgatni a dél-amerikai magyarok múltjáról és jelenéről. Van bőven magyar emlék. Pl. sok 1848-as tábornok és főtiszt vállat fő szerepet a nemzeti mozgalmak harcaiban, több esetben főparancsnokként. De a múltban kezdődő jelen fontos része a sao pauloi Bencés Apátság, ahol 3 90 év körüli magyar szerzetes is őrzi a múlt emlékeit. A apátság közvetlenül a pannonhalmi alá tartozik, a maga híres középiskolájával...

 

« első ... 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 ... utolsó »
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2022.11.13. 09:08

MEDITERRÁN VILÁGNAP

November28-án 25 országban

36 koncert. Magyarországi

nyertes a Mediawave.

Budapest, Fény utcai piac


19:00 Tariqa &

Simorág TánCirkusz

 

TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

 

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák