www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

 

 

"RAVAZDI PARASZTSZALON"

2023 ÁPRILISI PROGRAMJAIBÓL

  

május 17. (szerda)
"A kultúra győri alakítói" sorozat 

BOLDOGSÁG ÉS BOLDOG ÉLET

Horváth Ferenc előadása

*

május 24. (szerda)
"A magyar utcai színjátszás nagy

egyéniségei" sorozat

BOKA GÁBOR PORTRÉ

2. rész -

bőrös, komédiás, rendező...

*

május 31. (szerda)
"A líra nagy egyéniségei" sorozat

VILLÁNYI LÁSZLÓ PORTRÉ

 

 

*****

 

 

"PÜNKÖSDI IMPROVIZÁCIÓK"

művészeti és közösségi együttlét

2023. május 26-28.

Ravazd, Őrhegy udvarház

jazz - tánc - színház - beszélgetés

- konferencia - kulinarítás

 

*

 

 

 

 

"RAVAZDI PARASZTSZALON"

2023 ÁPRILISI PROGRAMJAIBÓL

  

május 17. (szerda)
"A kultúra győri alakítói" sorozat 

BOLDOGSÁG ÉS BOLDOG ÉLET

Horváth Ferenc előadása

*

május 24. (szerda)
"A magyar utcai színjátszás nagy

egyéniségei" sorozat

BOKA GÁBOR PORTRÉ

2. rész -

bőrös, komédiás, rendező...

*

május 31. (szerda)
"A líra nagy egyéniségei" sorozat

VILLÁNYI LÁSZLÓ PORTRÉ

 

 

*****

 

 

"PÜNKÖSDI IMPROVIZÁCIÓK"

művészeti és közösségi együttlét

2023. május 26-28.

Ravazd, Őrhegy udvarház

jazz - tánc - színház - beszélgetés

- konferencia - kulinarítás

 

*

 

etnik Archív
2023. június CsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2023.06.02.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ALAPÍTVÁNYI HÍREKRSS

« első ... 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 ... utolsó »
2016.05.08. 23:42

"...A LEGKEVÉSBÉ SEM LENG KÖRÜL A SZOLGÁLTATÁS ÉLMÉNYE" - Antólik András véleménye


Antólik András, az Antik Rétes csapattal már vagy 10 éve kísér bennünket a különböző rendezvényeinken (Ördögkatlan, Mediawave). Nehéz elképzelni ízeik (rétes, lángos, vánkos) nélkül Együttlétünket. És nem csak ízeket kínálnak, hanem a vendéglátó csapatok közül talán először értették meg a rendezvény közösségi áthangolódását és reagálták le szimpatikusan. (levelét olvasd a mellékletben)

 

Konkoly-Thege György fotója

2016.05.08. 20:22

BOMA TRUNCATED - Gabor Humble Voros (BEL) véleménye + koncertvideó (részlet)


Radu Igazság (Bukarest) fotóival

Vörös Gábor, tiszaújvárosi eredetű, Belgiumban élő és hírnevet szerzett honfitársunk, aki már öt nemzetközi formációban mutatkozott be sikerrel nálunk.

Hogy érzed, mennyire sikerült megvalósítani produkciódat, közösségi programodat? Ha erre válaszolsz, akkor röviden fogalmazd meg, hogy mit is csináltál.

Mi, mint előadók (Boma Truncated) nagyon elégedettek vagyunk az elöadásunkkal, ezt az is bizonyítja, hogy rengetek új barátra tettünk szert az idén, akikkel azóta is tartjuk a kapcsolatot és úgy tűnik, művészi szinten is együtt fogunk működni néhány zenésszel. (folytatás a részletekben)
 

2016.05.08. 19:45

BENNEÜLÉSZETI KÉPMOZGÁSZ ÉS TÁRSAI - Laczkó Péter önértékelése


Nyikus Péter fotóival

Laczkó Péter vándorfényképész évek óta rendszeres és aktív résztvevője a Mediawave rendezvényeknek, fantasztikus és egyre bővülő fotós masináival.

"Szia Jenő! Örömmel tudatlak, hogy a többség része vagyok abban a tekintetben, hogy én is nagyon jó hangulatban töltöttem a néhány napos Együttlétet. A jó hangulat mellett pedig sok tapasztalatot is szereztem, amelyeket a későbbiekben fogok tudni kamatoztatni. Csak hogy mindenki számára világos legyen, néhány mondatban megfogalmazom, hogy mi az, amivel foglalkozom.

A fotográfiához kötődő szerkentyűket szoktam különféle rendezvényekre vinni, amely szerkentyűk játékosak bár, de egyben - bizonyos leginkább a fényképészet technikájához kötődő - ismereteket adnak át. A Mediawavere három dolgot is vittem – Útonlevészeti képörökész, Körtükrészeti nyolcszögvény, Benneülészeti képmozgász.
 

 

2016.05.08. 18:41

MEDIAWAVE FESZTIVÁL HANGULATOK FATIMÉVEL


Tilos Rádió adása - az adást a "bővebben"-ben hallgathatod meg

Fatime hang - és zajgyűjteménye ezúttal a 26. Mediawave fesztiválba enged betekintést. Itt van Grencsó Ifjúsági Szabadcsapata, Montanaro akusztikus ethno zenei műhelye, az észt duó a pUULUUp, az amerikai lengyel trió a Mike Parker's Trio Theory és a Kada Ad Libitum nevű magyar szabadzenei formáció.

"Songoro Fatime vagyok egy két szék közé esett budapesti zenész. Jazz zenésznek inkább vagyok populáris, pop zenéhez túlságosan szabadzene rajongó, elektronikához meg eléggé afro. A jazz, mint életszemlélet központi szerepet tölt be az életemben, erre az alapra építve keresem saját utamat, ami jelenleg inkább a szabadzene irányába vezet, de ezt a részt időnként szerkesztenem kell. Ami biztos, hogy koncerteket szervezek, muzsikálok, kísérletezem, csapatépítő együttléteket vezetek, és rendszeresen összehívom a Song-órákat, zenei összejöveteleket.

http://songora.hu/about-us/fatime-songoro/

 

2016.05.08. 18:36

A FILM ÉS TEAKULTÚRA - Szamovár afgán teaház - Dr. Pellek Sándor véleménye


Dr. Pellek Sándor a kabuli missziót megjárt mellkassebész kötődése a témától magától értetődő. Harmadik éve űzi családtagjaival a Mediawave keretein belül, saját, lépésről lépésre fejlesztgetett ötlete alapján. Szívből (ez a szakmája), szóval ez nem egy üzleti vállalkozás, hanem szenvedély és a szellemiség továbbadásának vágya vezérli.

"A forró italok kultúrája ősi időkre nyúlik vissza, az illatok és az ízek érzékelésekor az emberek szeretik becsukni a szemüket. Ebben a pillanatban zárják ki a modern világot és örömmel azonosulnak a keleti kultúrával. Teák és már kávé is biztosíthatta ezt a kultikus lehetőséget minden Médiawave Fesztivál résztvevőnek, aki a Szamovár afgán teaházat meglátogatta a fesztiváligazgatóság termében. (Folytatás a részletekben...)

 

 

2016.05.08. 18:18

NYIKOS PÉTER (Sopron) fotói napi bontásban


Nyikos Péter (MTI, Kisalföld) a 2012-es költözés óta aktív résztvevője a Mediawave-nek. Sok-sok pillanatképet örökített meg nekünk és a közönségnek. A napi bontású fotósorozatok itt érhetők el.

 

 

 

2016.05.08. 18:10

"...HÁT HOGY NEM LESZEK BUNKÓ!" - Thiesz Angéla véleménye


Thiesz Angéla a textil újrahasznosítás magyar főpapnője. A pécsi Retextil Csoport vezetője. Sok év óta aktív résztvevője a Mediawavenek.

"Kedves Jenő! Nagyon köszönjük ismét, hogy veletek lehettünk....a következőkben olvashatod a válaszaimat, és kérésed ellenére is van benn elismerés bőven.
A közösségi program nyitott alkotó jelenlét. Eredménye az együtt alkotás, eszköze a műalkotás.

Kísérleti tábori művet hoztunk létre "Gombolyag" címmel, amihez semmit sem kellett vásárolni, s kidobni se kell belőle semmit se. A téma a négyszög gömbösítése, avagy egy hiperbolikus gombolyag létrehozása.

 

2016.05.08. 16:59

FIGYELEM! GRENCSÓ 60 ÓRIÁSFESTMÉNYÉNEK ÁRVEREZÉSE - Sándor József Péter Alkotász alkotása és véleménye


"Alkotász" az elmúlt 10 év során több szinten kollégánkká, együttműködő társunkká vált feleségével, Samu Eszterrel együtt. Fontos szerepe a díj szellemiségéhez illő "párhuzamos kulturáért" díjtárgyak kigondolása és elkészítése. Egyáltalán nem szokványos, ülhető, lovagolható gyermekjátékai mára már részei a Mediawave összhangulatának. Idei friss ötlete volt, hogy a rendezvény ideje alatt egy óriás festményt fest Grencsó István muzsikus, az együttlét meghatározó alapemberének 60 éves születésnapja alkalmából. Amelyet úgy időzített, hogy Grencsó koncertjére készült el és a festmény ezután az Ékes koncertterem hátteréül szolgált.

 

 

A festményt az alkotók kérésére elárverezzük. Kikiáltási ár: 50.000.-Ft, amely kb. az anyagköltséget fedi le. A befolyt összeget az alkotó a következő Együttlét költségeire ajánlja fel. A lenti kommentben lehet a liciteket megtenni május 31-ig. A részletekben olvasható Alkotász értékelő levele.

2016.05.07. 23:37

"...KÍVÁNOM, EGYSZER NÉZŐKÉNT LEGYEK OTT!" - Jörg Tibor véleménye


A hangmérnökök odafigyelő és alapos, sprecíz emberek. Tibi, sok év a Mediawave események fő hangmérnöke, különösen. Már szinte családtag, a Mediawave-es csapat fontos tagja. Közös hozzáállásunkban, hogy kölcsönösen nagyon szeretjük pár nappal előbb elfoglalni a rendezvény helyszínét (Mediawave, Ördögkatlan). Tibi mindig e célra vásárolt „motkány”-ával (minden célra felszerelt NDK lakókocsi) érkezik. Majd mondhatni komótosan, a helyiekkel, munkatársakkal ismerkedve, sörözgetve, pálinkázgatva futunk rá a munkára, vesszük fel a ritmust. Már megállapítottuk, hogy számunkra az igazi jóérzést az előkészületek jelentik. A megvalósítás öröme vendégeinknek szól. Mi akkor szolgálunk és vágyakozunk, milyen jó lenne, ha mi is élvezhetnénk az általunk létrehozott, felépített "együttlétet". Erről a paradoxonról szól Tibi tömör véleménye, amit tolmácsként fordítottam le magyarról magyarra:

"Szia Jenő! Ha lehetne egy valamit kívánni, az az, hogy egyszer nézőként legyek ott egy "tartóshullám"-on! Komolyan! Üdv! tibi Ui.: így nemecsek-ként"

 

2016.05.07. 018:05

KULTÚRFŰSZER, VAGY AMIT AKARTOK


kulter.hu - Váradi Nagy Péter

A fotókat Konkoly-Thege György készítette.

Idén immáron 26. alkalommal valósult meg a Tartóshullám Mediawave Együttlét, melynek otthonául ezúttal is a komáromi Monostori Erőd szolgált. Az otthon szót szándékosan használtam, ugyanis az esemény egyik alappillére a családiasság. Egy olyan rendezvényről van szó, amely nem kifejezetten a bulizásra épül, ahogy más nagyobb fesztiválok, hanem a kultúra, a különböző médiumok és azok felhasználási formái kerülnek előtérbe.

 

« első ... 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 ... utolsó »
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2023.05.12. 017:02

PÜNKÖSDI IMPROVIZÁCIÓK - találkozó Ravazdon

Május végén (május 26-28) jön a következő idei Mediawave fokozat Pünkösdi improvizációk címmel, amely a "klasszikus" Mediawave jazz, színházi, táncos és közösségi vonalát szándékozik feleleveníteni a ravazdi Őrhegy udvarházban. A program ide kattintva érhető el.

 

2018.05.03. 09:08

"NÖVELÉS vagy NEVELÉS?" - EFOP-5.2.2-17-2017-00074 Transznacionális együttműködések projekt

TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

 

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák